Mitt liv som mamma

- Gäääsp!

Kategori: Våran vardag

Sitter och gäspar, varit vaken snart 1 timme redan. Och det hör inte till vanligheterna att vi är vakna den här tiden ska jag ta och tala om för er! Det har aldrig hänt såhär under Jullovet kan jag säga ;) Wilma kan ha vaknat till, druckit vatten och sen somnat om till 9, och ibland längre än så. Men nu imorse låg hon och vred och vände på sig mellan oss, satte sig upp och allmänt tjorvade på. Så jag blev less och sa att vi kliver väl upp då :) Hon var säkert fullsövd, då hon somnade just efter kl 7 igårkväll. Med en stunds avbrott då hon vaknade av att traktorn var bakom hennes fönster. Då var hon vaken ca 1 timme, sen somnade hon om igen och sovit hela natten.

Nu hade jag tänkt få tillbaka dygnsrythmen till de mer normala då skola och dagis väntar till veckan :) Så var väl lika bra att stiga upp. Och Wilma får vila under dagen, det brukar hon inte få då hon sover till minst 9 på morgon, för då är hon inte trött i normal tid på dagen, och det resulterar i att hon är uppe alldeles för länge om kvällen. Så istället har jag hellre sett att hon får gå och sova tidigt på kvällen.

Sen då... Varför vaknar alltid Wilma på kvällen, ungefär vid 11-12?? Så kommer hon upp, och förut var det alltid välling som gällde då hon vaknade för att sen gå och sova direkt igen. Men välling har vi slutat med om natten! Vill hon ha nått så får hon dricka vatten isåfall, hon ska absolut INTE behöva äta på natten. Och visst, vattnet funkar bra, MEN... Varför vaknar hon alltid om kvällarna? Varför kan hon inte sova en HEL natt utan att vakna? Det tär på en att alltid vakna om natten, ibland flera gånger då vissa nätter kan vara mycket vattendrickande. Det surras "dicka, dicka, dicka" Och ibland blir jag bara tokig, ibland får man gå och fylla på vattnet. Soooooov för tusan!

Hur ska vi få henne att sova en hel natt? UTAN att vakna. Hur gör/gjorde era barn?
Snälla skriv gärna hur ni skulle göra, eller har gjort med era barn... TIPS mottages mer än gärna! :)

Godmorgon förresten...

Kommentarer

 • Sarah säger:

  Vi har total vägra gå upp, bara legat kvar i sängen å låtsas sova, men då har hon inte gnällt om att dricka vatten, utan bara vakna. Å de blev som en vanesak när hon såg att pappa var vaken, tog typ 2 nätter så sov hon hela natten igen.

  2011-01-08 | 09:11:32
  Bloggadress: http://bapumba.blogspot.com
 • sassan säger:

  dennis gör exakt samma sak, dock beeeetydligt senare mellan 02-04 ibland sover han dock hela natten. tror säkert det går bort av sig själv. håller iaf tummarna för det  det är rätt vanligt och kan bero på att dom drömmer mycket... tappar tutten om hon nu har nån osv

  2011-01-08 | 20:13:59
  Bloggadress: http://sassan86.blogg.se/
 • sassan säger:

  Dennis sov ju också hela nätterna som bebis.. så när dom helt plötsligt inte gör det längre då blir man lite fundersam =)

  Dennis har haft en jätte lång period av att vägra somna själv, vi ska ligga bredvid honom och kila honom men så helt plötsligt över en kväll så gick han och la sig själv och somnade, och det fortsatte så visst får vi säga åt honom ibland och lirka lite men han är ju bara 2 år så.  Dennis hade där ett tag bara tutte på nätterna men vi slutade med det, det var nämligen så att vi tappade bort den och jag hade inga extra hemma som vi vanligt vis brukar ha och då sa vi nä han får klara sig utan, första två nätterna utan vara orolig och första natten var värst men han har inte saknat den efter det och inte heller frågat efter den. det som var bra med tutten var att han var tyst när han skulle sova och låg och slappnade av.. nu surrar han järnet, och vi får hitta på lite olika grejer för att han ska ligga stilla och sova =)  visst går tösan din på nystads?

  2011-01-13 | 09:41:12
  Bloggadress: http://sassan86.blogg.se/
 • sassan säger:

  helt klar ibland behöver man ju göra vuxen grejer eller bara ha lite tid för sig själv =)  solbacken är det det som ligger typ bakom två våningshusen på valhallavägen?

  2011-01-18 | 15:00:38
  Bloggadress: http://sassan86.blogg.se/
 • Kalix Crew säger:

  Hey Hanna. Walk the talk, talk the walk. In deep thoughts you sink, if you just open my link...

  2011-01-19 | 14:54:29
  Bloggadress: http://speakit.atspace.us

Kommentera inlägget här: