Mitt liv som mamma

Hon har gjort det!

Kategori: Våran vardag

Jaa, hon har gjort det. Våran gumma har äntligen vänt sig :) 6 månader. Hennes kusin Moa, kröp redan vid den här tiden förra året ;) Haha. Fast då var hon ju rätt tidigt med allt. Det är inte Wilma, inte så som kusin Moa.

Satt i soffan, pratade med syster över msn. Wilma låg bredvid på den stora divanen. Så fick jag se att hon ligger ju för tusan på magen! La inte jag henne på rygg? Jo det gjorde jag :D Haha. Så gumman hade vänt sig efter en leksak som låg en liten bit ifrån henne. Sen vände hon sig tillbaka på rygg, och så upprepade hon samma sak 3 ggr. Tänkte testa och se om hon vänder sig på golvet, ifall det nu skulle luta i soffan, men det gör inte det. Någon ynka millimeter, kanske 1 cm max.

Där låg hon på golvet, och visst vänder hon sig. 2 gånger! Sen vart hon så trött så hon orkade inte det sista då armen var i vägen :) Vart nog lite jobbigt. Men just nu har hon vänt sig igen ser jag. Hon är så duktig! Äntligen. Synd att Jonas missade det. Fast han hinner nog se senare idag, om hon nu vill vända sig då :)

Ikväll blir det simning. Ska bli skönt :)

Måndag

Kategori: Våran vardag

Så var det Måndag, åter igen. Det är bland den tråkigaste dagen på hela veckan, så länge tills det är helg. Och Söndag är också en rätt så tråkig dag, för då är det Måndag dagen efter. Tycker inte ni det också?

Varannan helg är också tråkig faktiskt, men det tycker jag bara för att Jonas jobbar varannan helg. Finns inget att göra då han jobbar. Men what to do? Jobba måste man :)

Alltså, jag måste bara säga, vad är det för jävla väder vi har? Är det inte snuskigt jävla kallt, så har vi den förbannades snöstormen. Less är jag! Jag vill ju gå ut och promenera, varje dag. Bränna lite fläsk. Vill inte gå ut med Wilma då det varit så kallt, själv kan jag ju gå ut, bara ta på sig kläder, men jag kan ju inte lämna henne inne ensam. Iaf, så var jag tvungen att gå ut i detta väder idag. Dock bara till ica, tack och lov för det. Skulle köpa plommonpuré, och några efterrättsburkar åt Wilma :) Plommonpuré, för att hon var lite hård i magen, och efterrättsburkar, så hon har som mellis :) Eller ibland måste jag ta det till middag också, ifall hon inte gillar själva maten, så får jag lura henne med lite efterrätt längst ut på toppen av skeden. Då går maten ner :) För att hon ska vänja sig vid den nya smaken.

Så nu har vi fått in rutin med gumman, och det känns såå skönt. Frukost kl 8 bestående av välling :) Sen mellan 11-12 lunch bestående av gröt :) Ungefär kl 14 en efterrättsburk bestående av någon slags mosad frukt :) Middag mellan kl 16-17 bestående av matburk. Sen kvällsvälling mellan 19:30-20:00, och sen godnatt efter blöjbyte och lite rapande :)
Sen är det godnatt oftast mellan kl 20-21. Hon är så duktig våran prinsessa :)

Förresten, idag pressade jag apelsin i en mugg, och sen gav jag det åt Wilma. Hon tyckte det var jätte gott :)
Stackars gumman har blivit förkyld. Snorig, det rinner ibland, och hon nyser flera gånger :) Ser så gulligt ut, för efter hon nysit klart så skrattar hon bara då man säger prosit ;) Åh vad jag älskar henne!

HAHA, min pojkvän har tydligen uppfunnit ett nytt slags "ord", jag skrattade då jag läste det... STUDSREP!!!!!!! Hahahaha :) Hopprep heter det faktiskt! Nä, nu ska jag avrunda här. Vi hörs en annan dag.



♥ Kärlek handlar om att ständigt förlåta - och att bli förlåten.

Simning ikväll

Kategori: Våran vardag

Denna gång utan Lotta, som har haft oturen att bli förkyld. Då hade jag med mig min kära syster istället :)
56 längder vart det, och jag är nöjd med det. Det känns lite i kroppen såhär efteråt. Syster hade lite svårt med räkningen, hon fråga mig en massa gånger på vilken längd vi är :) Tur att någon håller koll iaf ;) 

Åååh, jag är hungrig nu också :) Hmm, typiskt. Nått måste jag ta mig i munnen innan jag lägger mig :)

När ska vi ta nästa simning?! :)

När jag kom hem hade Jonas städat undan här hemma. Vi hade lite saker lite överallt eftersom vi monterade byrån igårkväll. Men nu är det fixat. Var så fint då jag kom hem. Han hade tänt ljus i hallen, köket och vardagsrummet :) Mys! Ännu mysigare att han är ledig imorgon också. Då ska vi nog och bada med gumman :)

Blir nog en tidig kväll ikväll. Vart sent igår, så jag ska ta igen det nu så man är pigg imorgon!
Godnatt mina vänner. Sov gott och vakna torrt!

Onsdag

Kategori: Våran vardag

Jag vet att klockan är över 12, men jag skriver om dagen som varit idag :)

Vi vaknade vid kvart i 8, välling till frukot för gumman. Sen låg vi och mös i sängen, sen slumra gumman till en stund, knske 1 timme, max. Det var skönt. Sen klev vi upp, jag började tömma diskmaskinen, fyllde den igen, och sen startade. Efter det började jag plocka undan, vika in lite tvätt. Gumman satt i gåstolen och kikade vad mamma gjorde ;) Och skratta om vartannat. Sen fortsatte vi att plocka undan här hemma, så det är snyggt och fint här.

Pappa Jonas skulle sluta tidigt idag, redan kl 17, så vi väntade glatt på att han skulle komma hem. Innan hemfärd skulle han bara in på IKEA en snabbis och köpa svart tyg åt min mamma :) Vilket han gjorde. Och jag började tycka efter ett tag att det tog länge bara för att köpa tyg. Äntligen kom han, klockan var nog kring 7.

Då hade han med sig IKEA påsen in, mammas tyg tänkte jag. Visst, det var det också, fast dock inte allt. Det var meeeer i påsen. Han hade köpt en stormlampa till mig, en bordslampa, sån som jag velat ha. Snygga sängkläder IKEA 365+, svart och vitrutiga. ÅH! Dom ska jag tvätta på Fredag sen ska jag byta, nog för att vi böt typ förra veckan ;) Haha. Men... Det var inte nog med det. Han hade ju även köpt malmbyrån som vi tänkt köpa, med 6 lådor, en dubbel. Jag blev såå glad :) Det har vi roat oss med ikväll, att montera ihop. Jag har monterat NÄSTAN alla lådor. HELT själv :) Nu är jag en jävel på att monterna Malm lådor. Säg till om ni behöver hjälp ;) Känns i händerna och armarna att man varit igång.

Vi var nog klara just före 11 med monteringen, sen har jag suttit här och läst alla bloggar, och bara tagit det lugnt. Nu ska jag krypa ner under täcket så man inte är död då gumman vaknar imorgon :) Godnatt!

Det här handlade min gooa underbara sambo ;)

Tisdag

Kategori: Våran vardag

Fortfarande svinkallt ute! Något jävla less man blir. Rastlös av att sitta inne.
Fast igår trotsade jag och Wilma kylan medans det var -15 iaf. Gick ner på coop och sen hem igen, man blir ju tokig av att bara sitta inne hela tiden. Idag gick vi till sjukhuset, åkte buss därifrån till mamma och pappa :) Allt för att slippa vara hemma och tråka då pappa Jonas jobbar så länge.

Imorgon har han kort dag, så det blir skönt :) Sen ledig i 2 dagar. Skönt!

Nu ska jag snart gå i duschen, för min gumma kräktes lite i mitt hår just innan hon gick och sova. Mysigt va? ;) Fast jag vill inte gå och sova med blött hår egentligen, fast det får gå ikväll. Ids inte blåsa det torrt.
Kanske dags att gå i duschen nu då, innan klockan blir allt för mycket. Jag ska sova i tid. Jag är trött :) Just nu vart jag sugen att krypa ner med Wilma i sängen, men det går ju inte. Blir lite trångt i hennes säng ;)



Ibland blir det bara fel......

Söndag

Kategori: Våran vardag

Tvättdag idag, men har redan tvättat klart. Så nu hänger det bara och torkar :) Mitt begär efter en egen tvättmaskin är stort! Men jag ska ha en tvättmaskin under det här året iaf ;) Sådeså.

Sen har jag gjort en banankaka, men den är inte avsmakad ännu. Det doftar gott, så jag hoppas att jag har lyckats :) Ska smaka senare. Ska till Karlsborg på en timme, och äta middag hos syster m familj. Ska bli gott! Undra vad som bjuds? ;) Säkerligen något smarrigt. Tänkte att jag skulle hoppa in i duschen innan vi ska dit. Så slipper jag göra det sen ikväll. Jonas sa på morgon att vi skulle se film, äta en massa snask och bara mysa ikväll. Det blir mysigt :)

Alla ♥ dag middagen igår var underbar! Förrätt hade vi rostad smörgås med Djurgårdsröra på :) Till varmrätt hade vi klyftpotatis, med morötter och kålrot, Vitlöksmarinerad fläskfilé som jag hade gjort själv, vilket jag alltid gör! Och till det en rödvinssås :) Det var suuuper gott kan jag säga! Ska jag defentivit göra om ;)

Nä, om man skulle ta och hoppa in i duschen så slipper man stressa sen. Ska se om Jonas också tänker på att göra sig färdig, och inte börjar göra sig klar då man ska till och fara. Det brukar vara såååå typiskt han! Och ibland blir man less och gnälla, så nu hade jag inte tänkt göra det den här gången ;) Haha. Sorry älskling. Men du vet att jag älskar dig ändå.... Puss.

Torsdag & Kalas

Kategori: Våran vardag

Japp, så var det Torsdag idag. Dock inte så himla länge till. Idag har vi varit på kalas :)
Och det var min underbara pappa som hade äran att fylla år idag. Hela 59 år :) Nästa år blir det storkalas, hoppas jag ;)

Annars har jag inte gjort så mycket nytta idag, tömt och fyllt diskmaskinen typ ;) Haha. Sen sov jag en stund , 1 timme ungefär, då Wilma också sov samtidigt. Det var riktigt skönt. Satt och såg på tv, storslalom var det. Och det är ju inte sådär jätte super duper intressant att se på (om du frågar mig, men det duger) så jag slumra till :)

Efter det for vi och åt skrovmål, ides inte börja laga någon middag före kalaset. Jag ville mest iväg faktiskt. Se har vi fikat mammas gofika och tårta :) Gottgott.

Igår gjorde jag en stor räksallad, och fyy va gott det är! Mums mums :)

Sen ska jag baka banankaka här någon dag, då mina bananer blivit lite mer bruna ;) Ska göra receptet som jag fick utav Ida. Det lät jätte gott, så jag bara måste testa. Åt en så himla god banankaka från myggan för någon vecka sen, så jag blev så sugen. Sen ska jag även göra räk och broccolipaj någon dag. Det receptet fick jag av Josefin. Synd bara att inte Jonas gillar broccoli. Nåja, jag får väl göra nå annat åt han, för jag SKA ha paj ;)

Just det, jag hämtade ju mina nya glasögon i Tisdags, och jag är faktiskt super nöjd :) Dom är jätte fina. Kan tyvärr inte ta någon bild, för vi har lånat ut våran kamera till svärmor och svärfar, som är utomlands. Närmare bestämt Teneriffa! Fuskigt, men kul för dom :) Visst, jag har en egen digitalkamera, men jag vet fan inte vart jag gjort av med kabeln till den? Jag har ju sett den här nyss, men nu är den borta. Ja det är ju typiskt mig ;P Fast det blir ändå bättre bilder med Jonas kamera, så jag får lägga in bild på dom sen :)

Nu får det vara nog för idag, jag får tacka för mig för ikväll ;) Hejsålänge!

Onsdag

Kategori: Våran vardag

Nyss varit och simmat. Idag vart det 60 längder :) 4 längder mer än sist.
Kändes att man varit förkyld, för lite tungt var det, men det gick bra :) Bra träning!

Nu ligger gumman i sin prickiga och söta pyamas bredvid mig i soffan och leker med sin leksak, närmare bestämt en grön ring. Hon gillar den ;) Favvoleksak, kanske? Jo jag tror det :)

Vad gör ni ikväll?



Min sötaste tjej. Hon är mitt liv!
Tillsammans med Jonas.

Bilder som jag lovat

Kategori: Våran vardag

Jag lovade ju några bilder. Så jag ska lägga in några nu :)
Förresten så har min älskling börjat blogga. Måste ju göra lite reklam för honom också ;) Så han får lite läsare. 
Världens bästa kille, pappa, sambo, fästman osv. Ja ni fattar ;) Han är världens bästa.
Kika in där vettja ---> Honey!



   



   



   



   

Btw, är det ingen som saknat mig i bloggvärden? Jag har inte fått en enda kommentar på det förra inlägget.
Jag som tänkte ni saknat mig massor, efter mer än 1 veckas blogg uppehåll. Now Im back ;)

Nu sängen. Imorgon ska jag hämta mina glasögon :) Äntligen!
Min familj betyder allt för mig. Godnatt kära vänner ♥



Tänk först, och tala sedan.

Hej mina kära bloggläsare

Kategori: Våran vardag

Jag har inte dött, jag lever. Jag har bara inte orkat, haft någon lust, inte vetat vad jag skulle skriva i bloggen osv.
Då är det ju onödigt att skriva tycker jag då inte lusten infinner sig.

MEN... Just nu kom den tillbaka :) Då passar jag på att skriva några rader.
 
Wilma sitter i gåstolen sin, faktiskt för första gången. Har tänkt att hon ska få prova den flera gånger, men det har som bara inte blivit av, av någon konstig anledning. Nu sitter hon där iaf, och då jag satte ner henne så sken hon som en sol :) Hon tycker det är jätte roligt! Hon leker med grejerna som är framför henne, och hon verkar slicka dom rena också, HAHA! Ja hon är såå söt :) Hon känner sig säkert mera FRI då hon kan gå omkring i den där. Då kommer hon ju nånstans.

Sen kan jag även berätta att Wilma sitter själv nu också :) Dock ramlar hon ibland då hon börjar gunga, men det är ju inte så konstigt. Hon är så duktig! Och dessutom tycker jag att hon tar det i lite rolig ordning, för hon vänder sig inte ännu, men däremot sitter hon. Haha, min lilla tokunge ;)

Kan bjuda på någon bild från det hon sitter i gåstolen nu :) Så kanske jag bloggar sen ikväll och lägger in mera bilder.

 



Här kräks vi lite också ;)