Mitt liv som mamma

- Fredag

Kategori: Våran vardag

Så var det Fredag åter igen. Mycket skönt :) Ikväll blir det nog bara mys, idol och äta lite gotta :)
För nu är det äntligen Freeeedag! Har pyntat här hemma under veckan, och städat. Så nu är det fint här hemma :) Fram tills att gumman drar ut alla saker. Haha, tur att hon är söt ;)

Kan visa ett par bilder.







- Fredag

Kategori: Våran vardag

Fredag idag. Skööönt!

Imorgon är det fika hos Lars och Ingela. Sen står bowling på schemat :)
Det ska bli kul, riktigt kul. Gick ju hyffsat att bowla sist vi bowlade tjejer, eller hur Emma? 
Åtminstone på slutet, typiskt att det alltid ska gå bäst just då man ska till och sluta ;)

Ser fram emot en rolig kväll imorgon med bowling och gott sällskap.



- Söndag

Kategori: Våran vardag

Söndag idag. Har inte gjort många knop. Jag och Wilma har myst på här hemma, tog oss en promenad ner till stan och handlade lite inför middagen. Wilma passade på att sova i vagnen då :) Så det blev hennes tupplur idag. På morgon vaknade hon just före halv 8, och grinade. Hon sov mellan oss, men hon måste ha haft en mardröm, för hon grinade så himla mycket. Gav henne välling, och sen somnade hon om igen. Ända till halv 10. Fy tusan vad skönt :) Blev chockad då jag såg hur mycket klockan var.

Hon är så duktig på att roa sig själv. Hon har suttit på sitt rum och lekt ett bra tag. Så kul att se :) Nu är alla böcker överalllt. Och alla pussel uttdragna. Så jag har något att göra sen innan hon ska sova :) Våran lilla tjej som blivit så himla stor mitt i allt. Humör har hon också! ;) 

Helgen har annars varit trevlig. Igår blev det middag med trevliga vänner! Tacos stod på menyn. Alltid lika gott! :) Idag blir det något som Jonas lärt mig äta, tidigt i vårat förhållande. Vet dock inte hur det stavas. Men det uttalas iaf Makkara Härko ;) Haha. Ska bli riktigt gott. Tänkte gå och skära lite lök nu. Jag är hungrig!

Hoppas ni haft en bra helg alla andra. Ha en mysig kväll. På återseende!

- Lördag

Kategori: Våran vardag


Lördag idag. Har haft besök av Mamma och Pappa, dom åkte nyss hem :)
Nu gör vi inte så mycket. Jag och Wilma dunkar musiiiiik ;)


Vad ska man göra till middag idag då? Några tips?
Och vad händer ikväll? Jag vill göra nå kul :)
Typ umgås eller något...

- Fredagsmys

Kategori: Våran vardag

Haha, bara för att alla inte gillar ordet Fredagsmys, var jag tvungen ha det som rubrik. Känn dig träffad Malla ;)


Mys mys mys ;) Nu väntar jag på att min gubbe ska komma ut från duschen. Sen ska vi MYSA!
Jag älskar dig gubben, du är mitt liv. Mitt allt ♥



Mina två ♥:an.

- Natt

Kategori: Våran vardag

Vet inte vad det tagit åt Wilma om kvällarna? Hon somnar som vanligt, sen vaknar hon antingen tok grinandes, eller bara vaknar, ställer sig upp och ska absolut inte somna om. Lägger man henne igen så efter någon minut så tok grinar/skriker hon. Även fast man försöker lugna henne så går det inte. Hon blir inte lugn förrän man tagit upp henne. Ikväll somnade hon just före halv 9, och vaknade kvart i tio. Det var givetvis samma visa nu ikväll som jag beskrivit ovan. Tokgrin då jag la ner henne igen. Försökte lugna henne, men det gick verkligen inte. Tidigare brukade hon bara vakna en gång på natten och äta, sen somna om igen. Men nu vet jag inte vad som hänt? Då hon gjort såhär i typ 1,5-2 veckor nu och varit såhär ledsen.

Jonas gick och la henne nu.

UPDATE

Hon vägrade somna med pappa, grin grin. Och Jonas korta tålamod (sry älskling, men vi vet att du har det. Och det vet du själv;) Så kom han upp med henne igen. Så jag tog över, tjurig som jag är tänkte jag att hon måste ju sova. Klockan är mycket nu! Super mycket för en så lite flicka som Wilma. Hon grina lite, men gav henne lite dricka, sen blev hon lugn och somnade :) Så nu äntligen sover gumman, i VÅRAN säng. Verkar som att hon sover bättre där än i sitt eget rum. Skulle hon ha somnat om i sin säng, i sitt rum så hade hon säkert vaknat vid 4-5 tiden igen, så har hon gjort förut iaf. Tryggt att sova hos mamma och pappa ;)


Är det någon som varit med om samma sak? Vad kan det vara? Är det en fas? Mardrömmar, så hon inte törs somna om igen? Fler tänder som spökar, så hon har jätte ont i munnen? Eller vad är det?

Jag vill bara att hon ska kunna somna lugnt och fint och få sova en hel natt någon gång. Skönast för henne själv. Våran gogumma :) Några tips?


GODNATT!


- Måndag, ny vecka och nya tag

Kategori: Våran vardag

Så var det Måndag då igen. Helgen går som vanligt lika fort varje gång Jonas är ledig. Jobbar han så går den jätte sakta. Tråkigt tycker jag. Men vi har ändå hunnit med en hel del.

Fredag, var och lämna prov på vårdcentralen, dom skulle ringa upp vid 5 så jag skulle hinna hämta ut medecin om jag skulle behöva det. Ingen ringde, så min kväll slutade med akuten besök för min del. Jippi! Visade sig att dom skulle ha ringt på eftemiddagen men aldrig gjort det. KUL!

Lördag for vi till mamma och pappa, bara jag och Wilma. Jonas stannade hemma och fixade sin dator som inte mådde så bra. Men det var tydligen tangentbordet som fått fnatt. Skönt det! Så jonas kom till mamma och pappa då han var klar. Åt god mat där! Mums :) Sen hem. Låg endast i soffan med mitt täcke och kudde, hade så ont. Men gick över vid midnatt, och sen dess har jag inte haft ont alls, så skönt!

Söndag, Farsdag. Var först i Sangis och åt lunch och sen tårta på det. Sen hem till civilisationen igen, fira min pappa.  Bjöd honom på middag. Tacos, och kyckling med fajitas. Fan så gott! Sen var det bara mys i soffan, med chips, dipp, pepsi, Johan Falk och min älskling :)

Nu har Wilma precis ätit lunch. Så jag har planer på att gå ner på stan och handla. Smöret är nästan slut. Bäst att byta till en torr blöja och ta på sig ytterkläderna och bege sig ut i snön. Ha en bra dag mina vänner!

- Nytt och fräscht

Kategori: Våran vardag

Visst har jag en snygg blogg? Mmh, förstår att du är avis ;)
Skulle jag också vara om jag var du!

Tack söta rara EMMA!

Idag då? Har inte gjort nå vettigt alls idag. Illa illa. Men jag har varit så trött idag, så det har bara varit skönt att vara hemma och slöa, busat med Wilma osv :) Nu tänkte jag iaf ta och vika lite tvätt. Det behövs verkligen. Så jag kan fylla på med ny tvätt och hänga. Tänkte få tömt tvättkorgen någon gång.

Annars blir det nog bara en kväll i slöhetens tecken! Fast jag skulle behöva komma ut och röra på mig lite. Någon som vill göra mig sällskap på en motionsrunda? Emma, ska vi ta varann i hand om motionera tillsammans? Synd bara att du bor ute i byn som byn glömde. TÖRE! :P Åh! Flytta närmare? :)

Nu ska jag gå och ta bort potatispannan från plattan...
På återseende!

- Söndag

Kategori: Våran vardag

Jaha, så var den här helgen redan slut. Eller ja, några timmar är det väl kvar.
Tidigare tvättade jag, 2 maskiner. Tvättkorgen var full. Dock skulle jag behöva tvätta en till. Men jag låter den torka tills imorgon först, för annars har jag ingenstans att låta den torka om jag skulle tvätta en till maskin.

Och min gubbe är ledig imorgon, mys! Då ska vi möblera om här hemma. Wilma ska få sitt eget rum nu tänkte vi :) Usch va hemskt att sova utan henne i sovrummet, då man har gjort det över 1 år. Men jag hoppas det kommer att gå bra. Hon är ju stora tjejen numera :) Det enda som vi skulle behöva nu är att få ner extra frysen i förrådet. Då behövs en elektriker som kan fixa så att vi får ett uttag dit ner. Men tillsvidare får den nog ta och stå i gummans rum. Sen väntar en IKEA resa, så vi får köpt lite grejer till Wilmas rum :) Ska bli såå kul.

Nu har jag just bäddat rent i Wilmas rum, och ska fortsätta bädda rent i våran säng också.
Ikväll blir det nog bara mys ;)



Mina busisar.