Mitt liv som mamma

Lördag

Kategori: Våran vardag

Idag var jag och Lotta och simmade. Nu har det börjat med träningen :) Kul träning att simma, och framför allt skönt.
Var bara jag och Lotta till en början, i motionssimmet. Så det var super härligt :) Och det kändes att jag var ruskigt otränad. Hahaha!

Vi simmade 56 längder, och om den är 25 m lång bassängen så blev det totalt 1,4 km. Rätt bra början ändå :)
För det känns i mina ben nu ikväll kan jag säga. Fyfan, helt slut i benen :) Skönt, då vet man att det tagit.

Imorgon blir det badhuset igen, då ska vi och bada med Wilma :) Ska bli kul. Och hennes kusiner följer också med. Spännande och se om hon kommer gilla det. Hon älskar ju att bada hemma iaf :) För ibland grinar hon då man tar upp henne, för att hon vill ju bada meeeeeeer. Gogumman :)

Hon sover då för natten nu, hon somnade före 22. Hon var så trött, så hon somnade då jag sjöng åt henne :) Så sött. Gick så fort, så mitt i allt vart det så tyst. Var tvungen att kolla till om hon bara låg där alldeles tyst, eller om hon sov. Och visst sov hon :) Så sött, mammas lilla ♥

Näe, nu ska jag strax lägga mig. Har tjatat på Jonas att jag ville att han skulle komma och lägga sig med mig, men han tyckte det var för tidigt. Så jag dealade med honom och sa att en halvtimme till. Och det gick han med på :) Så nu halv ska vi sova. Ska bli skönt, får vi en lååång natt, med god sömn innan vi ska upp, och på badhuset imorgon :)

Godnatt mina vänner ♥

Ps. Mina älsklingar, jag älskar er...
 
 

Tisdag :)

Kategori: Våran vardag

Har varit hos Malin på morgon, mammaträff :) Det var trevligt, och första gången för mig och Wilma.
Kul att träffa lite nytt folk, som också har barn osv :)

Kom hem för ett tag sen. Wilma somnade ju i vagnen, sååklart :) Vilket var bra, för hon var super trött. Fast då vaknade hon ju då vi kom hem och jag klädde av henne. Fast nu har hon nyss somnat igen i sin säng, skönt. Hon behöver få sig lite sömn nu ett tag :) Har stigit upp lite tidigare med henne idag i hopp om att hon kanske somnar tidigare om kvällarna :)

Skulle vara skönt om hon somnade ungefär vid 7-8 iaf. Skönt för henne om inte annat :) Annars är hon ju verkligen en kvällsmänniska, somnar innan 12 iaf. Så vi får hoppas att det här nya funkar :) Man får testa i ett par dagar och se om det ger resultat. Men förhoppningsvis blir det bra :) Hon sover ju annars bra, hela nätter och det har hon alltid gjort, utan att äta. Så vi behöver ju inte stiga upp och göra mat, vilket är skönt faktiskt. Vi får sooova :)

Vad händer resten av dagen? Jag har tråkigt, Jonas jobbar till halv 8, så den är tidigast halv 9 innan han är hemma. Så jag vill göra något, ett tag vart jag sugen på att rensa i garderoben, men det vill jag inte börja med nu då Wilma äntligen sover :) Så det får bli en annan dag, för senare vill jag inte börja med det.

Någon som vill hitta på något?


En nyfödd Wilma på BB. Så söt :)
Kvalitén är inte så bra, det är tagit med mobilen.
     

     

Haha hon ser så himla tjock ut på näst sista bilden. Hon log i sömnen :) Och sista bilden är första bilfärden då vi ÄNTLIGEN fick åka hem från BB efter våra 4 spenderande nätter där...

5 månader senare... Eller nja, nästan ;) Korten är tagit lite före.

   

BVC

Kategori: Våran vardag

BVC besök, fast det var i Fredags. Så är ju ett par dagar sedan. Jag har glömt rapportera hur mycket gumman väger nu :) Hon fick sin andra spruta också, och det gick jätte bra, hon sa ingenting. Hon är så duktig mammas flicka :)

Wilma vägde 7515g och var 63 cm lång. Stortjejen våran :)
Hon är så himla snäll, och så fruktansvärt glad. Alltid!

Vart ett kort inlägg men det får duga så. Hade inget mer på ♥ idag.


Trött

Kategori: Våran vardag

Nu är jag super trött, jag som tänkte läsa i min bok. Får se om jag orkar göra det :) Den är ju såå bra, men är rädd för att jag gör som jag (nästan) gjorde sist. Läste ett bra tag, kunde inte sluta, eftersom det är så spännande. Jag blev tröttare och tröttare, och till slut föll ögonen igen och jag höll på att tappa boken rätt i ansiktet. Hade nog inte varit så himla skönt! Skönt att jag vaknade innan det hände :)


Nu ropar min underbara, bästa, mjuka, gossiga och sköna säng på mig. Haha. Dags att sussa :) Natti natti.

Tävling

Kategori: Våran vardag

Jag är med och tävlar :)


Gå till Linas blogg och lämna en kommentar i inlägget om att ni vill vara med och tävla :)

Här kan du kika in de olika napparna som finns att välja bland ---> Namnnappen.

Torsdag

Kategori: Våran vardag

Redan Torsdag idag. Va fort denna vecka har gått :) Helg imorgon.
Skönt va!? Tycker iaf jag. För min älskling är ledig i helgen. Wiiihaa :)

Har inte gjort så himla mycket idag heller. -19 ute, så jag har inte idas gå ut. Brr! Kan det inte bli varmare så man törs häva sig ut. Hoppas på varmare till helgen iaf.
Beställde en klänning idag,  den var sååå söt så jag var tvungen. Då får vi se hur den ser ut, och hur den passar då den kommer :) Och en bolero till. Det var jätte gulligt! Hoppas det är lika gulligt på mig också. Fast det är inte så säkert. Haha!

Nu tror jag att min gumma har somnat för natten. Det blev så tyst i sovrummet :) Hon har blivit så duktig på att somna i någorlunda tid om kvällarna. Om man jämför med förut! Haha :)

Imorgon hade jag tänkt städa lite, dammsuga. Rensa undan lite reklam. KANSKE byta gardiner i köket. Byta bort dom röda till vita, eller bruna? Det är frågan :) Våran vägg är typ nougat färgad. Vad passar bäst då, svarta och vita paneler, eller svarta och bruna? Vad tycker ni? Kom med förslag :)

Och så kom jag just på att jag måste byta gardiner i sovrummet sen också. Men det ids jag inte göra nu. Gör jag någon annan dag. Vill ha nå nytt där! Och så har jag sett ett par skit snygga gardiner som Helené har, sånna vill jag ha och ha i vardagsrummet. Sååå jäkla snygga. VART är dom köpta!? Säkert nånstans där du bor, så jag kan inte få tag i sånna. Hehe :) Men jag skulle bli överlycklig om jag skulle få tag i sånna :)

Såå tillbaka i köket då. Svarta och naturvita paneler till en nougatfärgad vägg? Eller svarta och bruna? Vad tycker ni? :)

Här skrattar man med lite kräks i munnen ;) Söt

Banangröt

Kategori: Våran vardag

Mun gumma älskar banangröt! Hon blir alldeles tyst då hon äter det :)
Hon riktigt njuter. Mmmmh säger hon ;) Hihi.

Vad har hänt idag då? Int ett skit, tömt diskmaskinen, fyllt den och startat den. Bara mojsat.
Blåser så kallt ute, så ides inte gå ut idag. En annan dag, kanske imorgon? Någon som vill hänga med? :) Om det inte är så kallt vill säga. Åååh jag vill börja simma typ nu. Men nej, jag måste vänta till mina små sår har läkt, på brösten. Men dom är snart borta. Sen måste jag bara införskaffa mig en baddräkt! Ingen bikini nå mer, tack. Inte på badhus iaf, inte med dom fina bristningarna och den hängande och sladdriga magen. Haha.

Har ju iaf slutat äta godis om veckorna, bara på helgen! Viktigt...
Sen så småningom (SNART, väldigt snart) ska jag börja simma. Plus alla promenader då såklart! Så förhoppningsvis försvinner det ett och annat kilo så kanske man blir smal någon gång i sitt liv. Åtminstone lite mindre. Yey! Man får kämpa :) Och det ska gå. Det går, bara man vill och är tjurig! Ska jag väl kunna vara? ;)

Sen till helgen blir det SPEL, sällskapsspel nämligen. Per och vi. Och så skulle väl han fråga Leffe om han skulle komma och vara med så kan man ju köra spel med lag. Kan ju vara kul :) Om han nu kommer ihåg att fråga honom????????? Så du kan väl se detta som en liten påminnelse åt dig, Pertan, Perra, Pellebooi, Per. Ja whatever... Du vet vem du är. Hoppas jag!


Och just det ja... Wilma vände sig NÄSTAN igår kväll, satte det ena benet över det andra. Dock var det bara armen som tog emot, så snart vänder hon sig. Det är nära nu mina vänner :)

Slänger in någon bild på Wilma från då hon ätit banangröt idag :) Sötnosen min.





Gokväll

Kategori: Våran vardag

Jag har nyss publicerat ett inlägg med mamma award. Men det har inte kommit?
Så jag vet inte vad som är problemet. Hoppas det kommer in snarast, för annars blir jag less!

Först vill jag börja med att säga GRATTIS till Emma och Jocke. Nyblivna föräldrar idag på morgonen till lilla Alwin :)
Han är säkert supergullig, längtar tills vi får se honom! Kom heeeeem snarast :)

Sen vet jag inte om jag vill fortsätta blogga nå mer. För ikväll alltså ;) Haha.
Har inget att berätta. Eller jo, det kanske jag har.

WILMA ÄR SÖTASTE UNGEN I VÄRLDEN! ♥

Mamma blogg award

Kategori: Våran vardag



Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*

Jag har fått denna award av Hanna och Angelika. Tack så mycket sötnosar!

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!

Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Tessah - Vet att du redan fått flera stycken, men du måste bara få den. Eftersom du är SÅ stark. Och du har gått igenom så mycket den senaste tiden.

Emma - Min vän, nybliven mamma precis IDAG, till deras lilla Alwin. Jag längtar tills dom kommer hem, så vi får snossa bebis :)

Evelina - Mamma till söta Linnea :) En supergullig tjej.

Angelika - En supergo tjej, med sin supersöta son Alfred. En bra vän :)

Sanna - En gammal vän som jag spelat handboll med förr i tiden. Mamma till sockersöta Deion :)

Sandra - Mamma till goa Dennis. En supergo tjej med båda fötterna på jorden.

Min gladskit

Kategori: Våran vardag





Hon är alltid såhär glad våran lilla gumma :) Mamma och Pappa älskar dig!

supergratis.se

Kategori: Våran vardag


Hos supergratis.se kan du samla poäng. Och hur gör man det? Jo genom att delta i tävlingar, kampanjer, gratissaker m.m för att sen kan du växla in dessa poäng mot Presentkort, SMS, Biobiljetter, Lotter och till och med kondomer :D

Om du också vill vara med så behöver du skapa ett konto, och självklart är det gratis!
Så seså... Bli medlem du också :)

Klicka häääär!

Godmorgon

Kategori: Våran vardag

Jaa godmorgon. Jag har vaknat för 1 timme sen :) Då vaknade min lilla prinsessa och ville ha frukost.
Hon är så söt. Hon låg först och pratade i sin säng, då jag till slut gick dit, då det började övergå till lite mer gnäll, så låg hon tvärs i sängen :) Haha. Hon är såå gullig! 

Nu har hon somnat för 20 minuter sen, hon var super trött, somnade direkt jag la ner henne. Hon gosa lite med sina mjukdjur i sängen, som hon alltid gör. Och det ser så gulligt ut :)

Vad händer idag då?! Ska iaf umgås med Perra innan han åker tillbaka till Teurajarvi :) Annars har jag inget planerat alls. Får se vad denna dag har att erbjuda, säkert inget alls.

Tycker det börjar kurra i magen. Men jag är så less all frukost hemma, jag vet som inte riktigt vad jag vill äta!? Och ibland äter jag inte alls, bara för att jag inte är sugen på något som finns hemma. Haha jaaa, jag vet inte. Om man sku idas baka nå eget bröd. Det får bli någon dag då Jonas är hemma isåfall, så får han hjälpa till :)

Mitt nyårslöfte går bra än så länge. Eller nyårslöfte vet jag inte om det är riktigt, men ett löfte till mig själv! Sluta bita på naglarna (en jävligt ful ovana, jag vet) Men det går jätte bra hittills. Och inge godis på veckorna. Endast helger!
Sen ska jag ju börja simma med Lotta också, så fort jag köpt mig en baddräkt, blir väl då man får lön, och då mina sår läkt på brösten sen jag ammade, det är bara något små sår nu, så förhoppningsvis är det borta snart så man kan börja med simningen :)


Ännu ett recept

Kategori: Recept

Så var det den omtalade räksalladen ;)
Jag gjorde ganska mycket, så det är ju bara minska ner på ingredienserna om ni vill.

RÄKSALLAD

800 g skalade räkor
1 Isbergssallad
1 gurka
1 paprika
2 påsar italiensk dressing (knorr, ni vet sånna där småa påsar)
2 förpackningar fetaost
1 rödlök
Lite dill

Gör såhär:

Hacka alla grönsaker + feta ost
Blanda den Italienska dressingen med 3 msk vatten och 3 msk matolja/rapsolja
Sen strö ni över den italienska dressingen, och lite dill.
Rör om.

SVÅRT VA? ;)

S V I N G O T T det här med.

Recept på begäran

Kategori: Recept

Just det, recept på begäran var det jaaa...

Vi börjar väl med dom omtalade Tacomackorna ;)

TACOMACKOR ca 10 stycken (Vilket jag gjorde iaf)

800 g köttfärs (Vart kvar lite)
2 förpackningar med tacokrydda
1-2 burk creme fraiche vitlök (1 burk räckte precis, fast då hade jag inte så mycket som jag hade velat på varje)
Chilisås (Ett par droppar på varje macka)
Ost

Såhär gör du:

Sätt ut mackorna på en plåt med bakplåtspapper på, och smöra på mackan.
Stek köttfärsen, och tillsätt tacokryddan
Sätt sedan köttfärsen på mackan, ungefär så det blir 1-2 cm tjockt.
Droppa några droppar chilisås
Bre ut creme fraiche på sådet täcker köttfärsen (Är så gott, så man kan sätta endel, men kom ihåg att ha nog mycket creme fraiche så det räcker ;)
Och hyvla sedan ost och täck mackan. In i ugnen på 175 grader.
Tiden är svår att säga, men ni ser ju då osten börjar få färg. Det är ju en smaksak :)

S V I N G O T T !

2009

Kategori: Våran vardag

Jaha, så var 2009 här då :) Det har gått fort tycker jag, riktigt fort. Var ju nyss det blev 2008.
Vad har hänt detta år då?
Jag kommer knappt ihåg något, mest bara den eviga väntan på våran bebis som skulle komma :)
Men vi ska se vad jag kan knåpa ihop och försöka minnas. Om jag nu minns?

• Plussade bara någon dag innan nyår förra året.
• Jag och Jonas var lyckligare än nånsin, eftersom vi äntligen skulle bli mamma och pappa.
 • Började handla en massa bebissaker, och KUL var det. Riktigt spännande.
• Semester i stugan under sommaren.
• 22 Augusti kom äntligen våran söta dotter äntligen till världen, 2 dagar efter BF. Den bästa dagen i mitt liv!
• Tillbringade 4 nätter på BB, innan vi fick åka hem.
• Sen har vi mest bara njutit av tiden med Wilma sedan hon kom :)
• Firat Wilmas första Julafton och Nyårsafton.

Alltså nu kommer jag inte ihåg nå mer, haha. Vi gjorde nog inte så mycket mer än bara gick och väntade på bebisen som låg i magen? Haha ;) En lååång väntan, men det var det helt klart värt :) Tur att hon kom rätt så fort, behövde ju bara gå över 2 dagar. Var nog att vänta till 20 Augusti, och sen vänta ytterligare fler dagar...